Читај ми!

Корњаче са џи-пи-есом

Међународни центар за заштиту угрожених врста пустио је десетак младунаца карета-карета корњача у море, у турски залив Далиан. Тешке и до 140 килограма, ове корњаче су заштићена врста Медитерана која ће убудуће бити сателитски праћена.

Десетак младунаца корњаче карета-карета, једне од заштићених врста Медитерана, пуштено је у море, у заливу Далиан, на турској обали, под будним оком волонтера Међународног центра за заштиту угрожених врста.

На плажи Изузу, сваке године излегне се десетак тих корњача, које достижу тежину и до 140 килограма.

Оклоп им је око метар дужине, а како истичу рониоци, не треба их се плашити јер су веома питоме, па је могуће да вам се придруже у истраживању морских дубина.

Највеће станиште карета-карета корњача је на грчком острву Закинтос, а да би се спречило њихово изумирање, Међународни центар за заштиту инсталирао је сателитско праћење у целој области Медитерана.

Велики таласи, туристи који производе велику количину отпада, бука, саобраћај, као и остала загађења разлози су због којих сваке године настрада неколико десетина тих корњача.

Борба за очување те врсте је тешка и дуготрајна. Спасиоци младунце покушавају да врате у гнездо тако што их прекривају песком.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи