Читај ми!

„Чаробне“ ципелице вреде три милиона долара

Један од најзначајнијих филмских реквизита свих времена, чувене црвене ципелице које је Џуди Гарланд носила у филму „Чаробњак из Оза“, биће понуђене на аукцији 16. децембра. Очекује се да ће „чаробне“ ципеле девојчице Дороти достићи цену од два до три милиона евра.

Пар црвених ципела које је Џуди Гарланд 1939. године носила у филму Чаробњак из Оза наћи ће се на аукцији 16. децембра, а очекује се да ће достићи цену од два до три милиона долара.

На аукцији ће бити један од четири преостала пара ципелица, које је Гарландова носила у улози девојчице Дороти у сцени у којој три пута лупи петама да би се вратила кући у Канзас.

Аукција ће се одржати у децембру у организацији аукцијске куће „Profiles in History" у Лос Анђелесу.

„Ово је најзначајнији филмски реквизит на свету. Нема ничег тако познатог", рекао је власник аукцијске куће Џо Мадалена, који очекује да ће понуде стићи са свих страна света.

Један пар ових ципела које су употребљене у филму налази се у музеју "Smithsonian" у Вашингтону, други је код приватног колекционара, док је трећи пар украден из музеја „Џуди Гарланд" у Минесоти.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи