Читај ми!

Хаљина за 238 особа!

Уместо бине и гледалишта хаљина?! Креација за чију је израду било потребно 550 метара вуненог платна послужиће као простор где ће бити смештени и извођачи и публика. Три метра високо постоље намењено је за певаче, док нешто више од 280 гледалаца може да стане у огромне џепове црвене тоалете.

Универзалан број хаљине добија потпуно ново значење код кореjске уметнице Аме Сонг.

Ова креаторка, стационирана у Хелсинкију, творац је изузетно интересантног комада одеће - црвене хаљине у коју истовремено може да стане чак 238 људи!

Необична хаљина је направљена од 550 метара вуненог платна, а њен доњи део се шири десет метара у сваком правцу по поду и на тај начин окружује центар модела високог три метра.

Црвена тоалета биће изложена у оквиру лондонског Фестивала дизајна.

Извођачи ће се попети уз скривене степенице у хаљину и певати публици која ће бити смештена у огромним џеповима на сукњи.

Сонгова је дошла на необичну идеју док је размишљала како да дода једну нову димензију уметничком извођењу.

Ова хаљина, попут музичког дела, шири се и мота око публике, увлачећи је у само извођење.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи