Читај ми!

Аватари се селе у „Дизнијеве паркове“

Једну од атракција забавних паркова студија „Дизни“ ускоро ће представљати одељак посвећен Пандори, планети на коју је Џејмс Камерон сместио дешавања у „Аватару“. Посетиоци ће имати прилику да виде, чују и у потпуности осете свет ванземаљске цивилизације Нави.

Планета Пандора, на којој се догађа радња у филму Аватар Џејмса Камерона, постаће атракција тематских паркова студија „Дизни".

Камерон је планету на којој живи ванземаљски народ Нави представио као рај недирнуте природе. Нешто налик томе наћи ће се најпре у „Дизнијевом свету" у Орланду на Флориди, у делу парка под називом „Животињско царство".

Почетак радова планиран је за 2013. годину, а отварање за 2016. годину. Нову атракцију заједнички граде „Фокс", који је продуцент Аватара, „Дизни" и Камеронова продукцијска кућа „Лајтсторм ентертејнмент".

„Захваљујући парнерству са „Дизнијем", моћи ћемо да удахнемо живот Пандори као никада раније", потврдио је Камерон.

„Са изласком два наставка Аватара који ће бити снимљени, имаћемо још декора, ликова и прича за истраживање. Наш циљ је да пређемо постојеће границе у области техничких иновација и искустава и да посетиоцима пружимо прилику да виде, чују и дотакну свет Аватара са осећајем стварности без преседана", навео је канадски редитељ.

Према споразуму, „Дизни" је добио ексклузивна права на експлоатацију Аватара у својим тематским парковима у целом свету.

Камеронова научнофантастична прича је рекордер свих времена у светским биоскопима, са зарадом од 2,8 милијарди долара.

Први наставак Аватара у биоскопе ће стићи у децембру 2014. године, а други годину дана касније.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи