Читај ми!

У затвор због наопако окачене заставе

Постављање малезијске заставе наопако током проласка кроз њене територијалне воде представља провокацију и може донети и до две године затвора. Управо то се дешава капетану и посади севернокорејског танкера „МТ Јонг“.

Капетан и већином индонежанска посада једног севернокорејског трговачког брода притворени су због „противправног окретања малезијске заставе наопако", за шта је запрећена казна од највише две године затвора, саопштила је данас малезијска обалска стража.

Адмирал Зулкифли Ебу Бакар, челник малезијске обалске страже, рекао је да су обалске власти уочиле танкер „МТ Јонг" који је био усидрен код обале јужног малезијског острва у суботу и установиле да брод није обавестио надлежне органе да су пролазили кроз територијалне воде Малезије, пренела је агенција АП.

Зулкифли је додао да су индонежански капетан и 12 чланова посаде - Индонежани, осим једног Кинеза и једног држављанина Сри Ланке са севернокорејског трговачког брода, спроведени ради испитивања.

Капетан брода „МТ Јонг" могао би бити оптужен за провокацију уколико се утврди да су „намерно погрешно приказали (поставили) малезијску заставу" што повлачи највише две године затвора, додао је први човек малезијске обалске страже.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи