Читај ми!

Паркинг-сатови за проститутке

Проститутке у Бону које самостално обављају ову „услужну делатност“, убудуће ће морати сваке ноћи да се откуцавају на специјално прилагођеним паркинг-сатовима, који ће им одбијати порез од шест евра, без обзира да л' посао иде или не.

Власти бившег западнонемачког главног града Бона увеле су аутомате за наплату пореза од уличних проститутки.

Жене које као проститутке не раде у јавним кућама, већ на улици, од сада ће сваке вечери морати да плате на аутомату износ од шест евра, без обзира колико клијената имале и новца зарадиле.

Ово је први пут да се у Немачкој порез од жена које се баве уличном проституцијом наплаћује на овај начин.

Аутомат је преправљен некадашњи аутомат за наплату паркирања. На њему стоји „аутомат за пореску картицу" и обавештење да „ноћ кошта шест евра".

На новим аутоматима, као и на старим за паркирање аутомобила, пише и време у којем је обавезно плаћање - од понедељка до недеље имеђу 20.15 и 6 часова.

Бонске градске власти указују да је увођење аутомата ствар праведног третмана, јер су проститутке у јавним кућама, које се у бившем главном граду зову и „ерос-центри" или „сауна-клубови", дужне да плаћају порез.

У скупштини се надају да ће приходи из аутомата за наплату пореза за уличну проституцију донети градској каси око 300.000 евра годишње.

Наглашава се да су трошкови града већ достигли суму од око 240.000 евра. У улици у којој је највише уличне проституције постављени су дрвени боксови, и то због грађана који у тој четврти живе, али и да би жене са купцима њихових услуга могле да се повуку.

Нова радна места - контролори проститутки

Према наводима локалне штампе, у Бону има око 200 проститутки обавезних да плаћају порез. Половина ради у јавним кућама.

Град ће после ангажовати и контролоре који ће жене које немају картицу из пореског аутомата најпре упозоравати, наредни корак је наплата казне у висини од 100 евра, а последња мера је удаљавање са улице.

Неки медији нису пропустили да ироночно прокоментаришу да је ово први пут да је уведена паушална пореска обавеза, тзв. Flat-Tax, за чије увођење се и у свим осталим браншама залажу многобројни порески стручњаци у Немачкој.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи