Читај ми!

Хуверцикл ускоро полеће

Аустралијски проналазач Крис Малој приводи крају радове на првом светском хуверциклу. Мада се још увек није одмакао ни 30 центиметара од земље, Малој тврди да ће његово возило ићи и до 3.000 метара.

Иако је прототип хуверцикла Криса Малоја још увек дебело везан за земљу, дизајнер овог возила будућности је сигуран да ће се ускоро њиме „возити" брзином од 273 километра на сат и до висине од 3.000 метара.

Аустралијски проналазач тврди да ће се хуверциклом који има рам од угљеничних влакана, ојачаних кевларом, управљати исто као и традиционалним мотоциклом, само у ваздуху, преко две елисе.

Малој предвиђа да би возило требало да буде класификовано као ултралако, да возачка, пардон, пилотска дозвола вероватно неће бити неопходна, што значи да би већини људи лако могао да се оствари сан да „одлете до канцеларије".

У јавној продаји се неће наћи барем још две године. Но, цена је већ одређена - 26.000 фунти (29.523 евра).

„Прављење никада није било проблем. Само време и новац, а оба баш и немам на претек", истиче аутор хуверцикла Крис Малој.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи