Читај ми!

Ватрене улице Кијева

Грађани Кијева су два дана уживали у невероватним вештинама уметника и факира из целог света на 5. Фестивалу ватре. То је једина манифестација посвећена „кроћењу“ пламена у Украјини и зато већ годинама изазива велику пажњу домаћег становништва.

У главном граду Украјине, Кијеву, овог викенда одржан је 5. Фестивал ватре. Право на учешће имали су најбољи светски „бацачи пламена", гутачи и пиротехнички стручњаци, који су приредили истински спектакл.

Први овакав фестивал одржан је 2007. године у центру Кијева и на њему је присуствовало око 2.000 гледалаца.

У међувремену је манифестација напредовала и расла, па су и технике које се ту изводе постале компликованије и атрактивније, што и није чудо за Кијев, будући да овај град има дугу историју уличног театра и циркуса, који су многим Украјинцима омиљени облик забаве.

Фестивал је за кратко време стекао велику публику и постао прави хит. Кулминација догађаја је спектакуларна парада за коју се организатори надају да ће удахнути живот новом жанру уличне уметности, пренео је лондонски Дејли мејл (Daily mail).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи