Читај ми!

Oлимпијац се заиграо и замало погинуо

Безбрижна игра у песку на плажи претворила се за Јакуба Малија, члана аустријског олимпијског пливачког тима, у борбу за живот. Чак 60 људи је учествовало у акцији спасавања младића који је на Флориду дошао ради тренажног процеса.

Јакуба Малија, члана аустријског олимпијског пливачког тима, затрпаног песком у рупи коју је претходно ископао на плажи Помпано Бича на Флориди, два сата је извлачило 60 спасилаца.

Власти Флориде саопштиле су да је 19-годишњи пливач неколико сати у недељу копао рупу дубине два метра и ширине 1,8 метара, отприлике величине возила које се користи на голф теренима.

Мали је око 19 часова у шали ускочио у њу. Странице пешчане рупе које су се обрушиле на њега, у првом тренутку су га затрпале до кукова, што се другарима из тима учинило изузетно смешним.

Међутим, пар секунди касније, огромна количина песка га је прекрила целог, укључујући и главу. Остали пливачи су му је брзо отрпали и омогућили да дише.

Њихови покушаји да га сами откопају нису уродили плодом, јер би се странице сваки пут поново обрушиле, па је неко отрчао по спасиоце који патролирају плажом.

Сандра Кинг, представница ватрогасне спасилачке службе Помпано Бича, саопштила је да је младић био у опасности да га смрви притисак песка и да је акција спасавања трајала више од два часа.

„Тренер је све време био уз њега и причом га одржавао у свесном стању, видно уплашен да ће изгубити момка", каже Елејн Фицџералд, задужена за њихов смештај.

Мали је пребачен у Медицински центар „Броувард", где су лекари били забринути за Јакубове бубреге и ноге, али младост и чињеница да је у изузетној физичкој кондицији, су га спасили. 

У изјави коју је касније дао каналу Седам, Мали је признао да се после првог сата у рупи, без могућности да нормално дише, забринуо да ли ће преживети. 

Иначе, аустријски олимпијски тим, састављен од двадесетак пливача и тренера који су од априла на припремама на Јужној Флориди, јуче је напустило Помпано Бич.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи