Уметност растављања

Расклопивши неколико старих кућних апарата до најситнијих делова да би начинио уметничке фотографије, Тод Меклилан је показао оно што већина њихових корисника ретко види, али и зна - колико су заправо сложени.

Канађанин Тод Меклилан фотографисао је неке кућне апарате на начин који сасвим сигурно до сада нисте видели.

Први део његовог пројекта "Disassembly" (Расклапање) подразумевао је растављање фото-апарата, диктафона, писаће машине и будилника са радио-апаратом. Старим моделима, наравно.

Након што је на најситније делове раставио уређаје на равној површини, Меклилан их је фотографисао, а затим и у покрету, док су падали са одређене висине, наводи британски Телеграф.

„Пројекат сам започео прошле године у свом студију. Предмете сам пажљиво бирао, а купио сам их у продавници половне робе. Неке сам узео и са отпада. Желео сам да покажем од чега су направљени. А онда сам их раставио на делове. Док сам то чинио, почео сам да ценим уметност састављања и дизајна", каже Тод.

На својеврстан начин, Меклилан је одао почаст корисним уређајима у домаћинству.

„Моја мајка је радила фирми која је свакодневно растављала разне апарате. Најдуже ми је требало да раставим писаћу машину, али је растављање фото-апарата ипак било најтежи задатак. Користио сам само кљешта, мале игле и шрафцигере. Сочиво фото-апарата је специјално направљено, тако да растављање захтева вештину, али ни близу оне која је потребна за његово састављање."

„Растављени уређај не представља ништа осим делова, али када се саставе, сачињавају уређај који вам олакшава живот", истакао је фотограф из Торонта.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи