недеља, 10.11.2024, 14:35 -> 15:00
Извор: РТС, Природно-математички факултет Универзитет у Новом Саду
Сребро за српске куваре на глобалном „окршају“ у Сингапуру
У великом финалу "Global Chefs Challenge", који окупља најбоље куваре из целог света, наш национални тим освојио је сребрну медаљу у категорији веганских јела.
На светском такмичењу у Сингапуру, у организацији Светске асоцијације куварских организација, наш сребрни тим испред Кулинарске федерације Србије су чинили Горан Радивојевић, наставник на катедри за гастрономију Природно-математичког факултета у Новом Саду и Савета Бикић и студент мастер студија на ПМФ-у.
Прошле године се наш тим пласирао у финале овог престижног такмичења, а сада је био други у изузетној конкуренцији најбољих светских кувара из Луксембурга, Летоније, Сједињених Америчких Држава, Уједињених Арапских Емирата, Филипина, Индонезије и домаћина овог такмичења Сингапура.
Веганска јела која су спремали на такмичењу, а која су одражавала богатство српске гастрономије и традиције, заузела су сам врх светског
кулинарства.
„Поносни смо на овај успех који је значајан корак ка повећању видљивости и присуства Србије на глобалном гастрономском тржишу“, рекли су Горан и Савета.
Кулинарска федерација Србије је истакла да ће наставити и даље да промовише и унапређује српску кухињу кроз учешћа на међународним догађањима и такмичењим, доприносећи тако развоју домаће гастрономије и јачању њене препознатљивости у свету.
Коментари