Читај ми!

Сребро за српске куваре на глобалном „окршају“ у Сингапуру

У великом финалу "Global Chefs Challenge", који окупља најбоље куваре из целог света, наш национални тим освојио је сребрну медаљу у категорији веганских јела.

На светском такмичењу у Сингапуру, у организацији Светске асоцијације куварских организација, наш сребрни тим испред Кулинарске федерације Србије су чинили Горан Радивојевић, наставник на катедри за гастрономију Природно-математичког факултета у Новом Саду и Савета Бикић и студент мастер студија на ПМФ-у.

Прошле године се наш тим пласирао у финале овог престижног такмичења, а сада је био други у изузетној конкуренцији најбољих светских кувара из Луксембурга, Летоније, Сједињених Америчких Држава, Уједињених Арапских Емирата, Филипина, Индонезије и домаћина овог такмичења Сингапура.

Веганска јела која су спремали на такмичењу, а која су одражавала богатство српске гастрономије и традиције, заузела су сам врх светског
кулинарства.

„Поносни смо на овај успех који је значајан корак ка повећању видљивости и присуства Србије на глобалном гастрономском тржишу“, рекли су Горан и Савета.

Кулинарска федерација Србије је истакла да ће наставити и даље да промовише и унапређује српску кухињу кроз учешћа на међународним догађањима и такмичењим, доприносећи тако развоју домаће гастрономије и јачању њене препознатљивости у свету.

уторак, 22. април 2025.
16° C

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом