Грљење само до три минута – аеродром на Новом Зеланду ограничио поздрављање

Ако волите да се грлите дуго на растанку пред пут или када стигнете са путовања, можете да се нађете у невољи ако сте на новозеландском аеродрому.

Грљење само до три минута – аеродром на Новом Зеланду ограничио поздрављање Грљење само до три минута – аеродром на Новом Зеланду ограничио поздрављање

Међународни аеродром у Данидину, граду на Јужном острву, увео је ограничење од три минута за грљење, као део ширег плана да се побољша безбедност и избегне гужва у зони долазака и одлазака.

Знак постављен на аеродрому упозорава на то да је максимално време дозвољено за загрљај три минута: За лепше опраштање користите паркинг“.

Извршни директор аеродрома у Данидину Дан де Боно рекао је за Радио Нови Зеланд да поруке упозорења у зонама искрцавања и укрцавања могу бити „прилично интензивне“ и да укључују изрицање казништо је нешто што је овај аеродром желео да избегне.

Покушавамо да се забавимо с тим. То је аеродром и те локације су уобичајене локације за растанке“, истакао је Де Боно додајући да се превише људи предуго задржавало у зони.

Када се неки путници задржавају сувише дуго, нема простора за друге ни да прођу нити да се поздраве са ближњима.Ради се о омогућавању и другима да се загрле”, објаснио је Де Боно.

Према његовим речима, понекад би путници користили зону одласка за упуштање у љубавне радње у последњем тренутку. Аеродроми су места где су емоције веома јаке, наше особље је током година видело неке веома занимљиве ствари.

Де Боно је признао да је нова ознака „изазвала велику пометњу“.

Незадовољство због правила о дужини грљења на аеродрому расте великом брзином. Корисници Фејсбука истичу да нико не може диктирати људима колико дуго треба да се грле, а има и оцена да је правило „нехумано“.

С друге стране, постоје и они који похваљују потез новозеландског аеродрома због пријатељског приступа, у време када аеродроми широм света уводе таксе за пролазак кроз зону долазака и одлазака.

Аеродром у Данидину неће имати специјалну јединицу полиције која би спроводила правило о трајању загрљаја, објашњава Де Боно, али дешаваће се да особље љубазно замоли оне који се задржавају да се упуте ка паркингу.Нисмо овде да кажемо људима колико дуго треба да се грле, то је више порука да наставите даље и обезбедите простор за друге.

понедељак, 21. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи