Читај ми!

Желите да осетите удобност Овалне собе председника САД – сада је то могуће

У оквиру пројекта „Народна кућа: Искуство у Белој кући“, у Вашингтону је изложена реплика Овалне собе председника САД Џоа Бајдена.

Посетиоцима је дозвољено да фотографишу Овалну собу, а организатори кажу да је њен изглед подложан променама.

„Када Бајденов наследник преузме дужност као следећи председник реплика Овалне канцеларије биће преуређена тако да изгледа баш као канцеларија новог председника'', рекао је Стјуарт Меклорин, председник Историјског удружења Беле куће.

На Изложби постоји и одвојени простор „Имерзивно позориште“, где се користи технологија како би се приказ сваких пет минута трансформисао у неке од најбитнијих просторија у Белој кући.

„Одлична ствар у вези са овом Овалном собом, је то што, када нас посетите, можете да уђете и да седнете у столицу председника“, додаје Меклорин.

Тапете, драперије, комади намештаја, тепих, уметничке слике и друга уметничка дела су реплике свега што се тренутно налази у правој Овалној соби, а планира се, да се са сваким будућим председником – промени и декор.

„Можете да наводно преузмете позив од господина Путина или било ког другог државника, и да се сликате. Можете да седите на софама или у фотељи председника, где се обично одржавају састанци са другим шефовима држава и званичницима. Можете да уживате и испред камина“, додају организатори.

Улаз је бесплатан, али посетиоци морају да се јаве за карте. У Удружењу планирају да се 800 посетилаца сваког дана унутра задржи нессто више од сат времена.

Удружење је прикупило 60 милиона долара за изградњу и почетне трошкове. Тренутно се ради на томе да се попуни и фонд од 50 милиона долара за одржавање пројекта, објашњава Меклорин.

Историјско удружење Беле куће је 1961. године основала прва дама САД Џеки Кенеди, како би помогла очувању музејског квалитета унутрашњости Беле куће и тако едуковала јавност.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи