Напуљски суд запленио острво у Дубаију

Једно од вештачких острва које се налази у Персијском заливу запљењенио је суд у Напуљу у оквиру истраге која се води против Рафаела Империјала, шефа Каморе који је ухапшен 04.08.2021 у Дубаију.

Острво се зове Тајван и део је вештачки направљеног архипелага "The world" удаљеног три километра од обале Дубаија. Империале је годинама био један од најтраженијих шефова мафије заједно са Матеом Месином Денаром и Ђованијем Мотизијем као и још једним чланом Каморе, Ренатом Ћинквегранелом.

Вредност острва Тајван процењена је на 30 до 50 милиона долара. Купљено је 2008. године од стране мафијаша Империјала који га је у оквиру сарадње са правосуђем ставио на располагање властима, заједно са две Ван Гогове слике украдене годинама раније у Холандији.

Ово острво је формално регистровано на име агенције за некретнине која је основана капиталом Империјала и једног напуљског предузетника који живи на северу Италије, али је Империале који је дакле одлучио да сарађује са полицијом изјавио Јавном тужиоцу Маурицију де Марку да га је купио за 30 милиона евра.

По почетном пројекту на острву Тајван је требало да се изгради 12 луксузних вила које би кошталеизмеђу 8 и 9 милиона долара.

Утврдити садашњу реалну вредност острва није лако, јер је велики део вештачког острва напуштен. Да би добило формални посед над острвом и наставило са конфискацијом, Напуљско тужилаштво ће морати да активира међународну молбу.

Судија суда у Напуљу, Марија Луиза Миранда је наредила заплену што је и први чин који омогућава Италијанској држави да преузме острво.

петак, 21. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије