Читај ми!

Мистериозни монолит у пустињи Неваде – уметничка инсталација или...

Висок, правоугаони, рефлектујући стуб је током викенда у пустињи у САД прва уочила полиција Лас Вегаса. „Виђамо много чудних ствари… али погледајте ово!“ објавила је полиција на друштвеним мрежама.

Необична монолитна конструкција слична је онима који су се појављивале у различитим деловима света током 2020. године. Висока, правоугаона структура налик рефлектујућем споменику или стубу примећена је у близини Гас Пика, подручја за планинарење у пустињи Неваде, на сат времена вожње од Лас Вегаса.

На сликама које је полиција објавила на друштвеним мрежама, изгледа се се монолит налази на неравном терену. 

Монолит има сличности са оним из 2001. године: Одисеја у свемиру, филм из 1968. у режији Стенлија Кјубрика.Импозантни црни монолити створени од стране невидљиве ванземаљске врсте појављују се у класичном филму, који је заснован на књизи Артура Кларка.

Мистерије монолита 

Још један монолит се недавно појавио на врху брда у Велсу у марту 2024. године. Посматрачи су рекли да је скулптура изгледала савршено равно, али није давала назнаке ко је могао да је постави. Сличан метални монолит појавио се у пустињи у Јути, где преовлађују црвене стене.

Нешто касније монолит је примећен и у Румунији, па у централној Калифорнији, као и у чувеној улици Фремонт у центру Лас Вегаса.

Рефлектујући објекти слични оном који се појавио у Невади појавили су се на различитим локацијама широм света пре око четири године, укључујући и један у пустињи Јуте, у новембру 2020. године. Он је збунио локалне власти, а открио га је пилот хеликоптера који га је надлетео.

Власти Лас Вегаса искористиле су своје најновије откриће да подсете људе који пешаче пустињом Неваде да буду спремни за вруће време и да остану безбедни.

четвртак, 20. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије