Читај ми!

Чувени водопад у Кини са водом из цеви!

Чувени водопад Јунтај у Кини главна је атракција за туристе из Кине, и кад год неко посети кинеску провинцију Хенан, ритуал је и посета овом водопаду. Али вода из највишег водопада у Кини излази из цеви!

Извор воде, који је веб-локација парка описала као „млечни пут који лети“, нашао се под лупом јавности. Снимци који су објављени на друштвеним мрежама приказује цев која снабдева водом водопаде високе 314 метара, што сугерише да то и није баш природни водопад.

Менаџмент планинског парка Јунтај објаснио је да су промене настале због сушне сезоне у тој области, па је цев која водом пуни водопад била неизбежно решење.

Према оценама туриста, водопад је високо рангиран на листи туристичких атракција. Министарство туризма Кине дало му је највишу оцену. Водопад је ипак претрпео „мало побољшање током сушне сезоне“.

Управа парка је такође изразила захвалност на пажњи, обећавши да ће водопад овог лета дочекати госте у свом „најсавршенијем и најприроднијем облику“.

Извор водопада ионако није оно што су људи дошли да виде, па мислим да то није обмањивање јавности“, рекао је један корисник друштвених мрежа.

Јунтај није први водопад у Кини коме је потребна додатна помоћ током сушног периода, када има мање падавина.

Водопад Хуангуошу који се налази у кинеској југозападној провинцији Гуиџоу, такође је страдао током сушне сезоне. Године 2004. изграђена је брана како би се осигурао доток воде.

петак, 21. јун 2024.
34° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије