Читај ми!

Салса, румба, ча-ча-ча... Часне сестре с југа Италије фантастично играју, али и певају

Часне сестре у јужном италијанском региону Пуља воле да плешу и певају, баш попут оних из филма "Sister act" из 1992. године са Вупи Голдберг.

Реч је о бразилским часним сестрама које живе у Пуљи и припадају Конгрегацији Разапетог Исуса Фрањевачких мисионара. Пошто нису могле да учествују на религиозном конгресу у Бразилу. где би причале о искуствима у Италији, послале су видео сниман на локацији Гравина у Пуљи, где управљају школом за децу који се заснива на Монтесори методи.

Након што се видео са њиховим плесом и певањем појавио на друштвеним мрежама, биле су гости италијанских медија. Прићале су о томе да им је музичка подлога послата из Бразила, а да су оне саме осмислиле кореографију.

Радиле су у њиховом студију за снимање заједно са децом из школе, и аранжирале су музику која се базирала на гитари. Две часне сестре, Џема и Марианђела су, пре него што су постале часне сестре, биле балерине у Бразилу.

„Почеле смо са плесом у Богослужбеној служби плеса, и то све врсте плеса, салсу, румбу и ча-ча-ча. Нисмо ни сањале да ћемо због наше игре стићи и до медија. Била је то наша једноставна кореографија. Наша песма је захвалност и љубав према природи и Богу", изјавила је часна сестра Марианђела, и са осмехом додала да их је епископ Монсињор Русо који је ту свега три месеца, питао – „да ли су полуделе".

Италијанске "Sister act" настављају да забављају публику широм света својим веселим видеом.

четвртак, 20. јун 2024.
34° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије