Читај ми!

Представљене нове поштанске марке EXPO BG 2027

Још један вид промоције Србије и светске изложбе ЕXПО 2027 најављен је на презентацији поштанских марака ЕXПО 2027, које ће се убудуће наћи на свим пошиљкама из наше земље за иностранство. Изглед поштанских марака представљен је у ПТТ музеју.

Словним ознакама ЕXПО БГ нових шест поштанских маркица са мотивима инспирисаним међународном изложбом из 1967. у Канади, још један је начин да се промовише светска изложба у Београду 2027, оцењује министар финансија.

„Хоћемо да у наредне три и по године инвестирамо и у нашу путну и железничку инфраструктуру, али такође и у развој вештачке интелигенције, дигитализације, свега онога што треба Србију да представи у најбољем могућем светлу 2027. године“, рекао је Синиша Мали, министар финансија..

Пред Србијом је озбиљан задатак, а циљеви постављени у вези са ЕXПОМ 2027. нису лаки, каже министар информисања и телекомуникација. Најављује да ће у наредне три године свако село у Србији имати брзи интернет.

„Желимо да то буде нешто што до сада није виђено. Да прикажемо Србију као земљу технологије, науке, нових вредности, креативних индустрија, информационо-комуникационих технологија и то ћемо сигурно урадити“, рекао је Михаило Јовановић, министар информисања и телекомуникација] .

Из Поште Србија најављују да ће до ЕXПОА 2027. бити урађена посебна маркица која ће обележити тај догађај.

„Срећна околност је та што ова поштанска марка која је 1967.године објављена тада у Југославија марци као марка која је пратила највећу презентацију тада Југославије на Експоу 1967. у Канади. Игром случаја сада 60 година после тога. 2027. она треба на неки начин да промовиши Србију“, рекао је Зоран Ђорђевић, в.д. директора "Пошта Србије".

Првих пет маркица намењено је међународном, а последња домаћем саобраћају. Аутор поштанских маркица, сликар Петар Јакелић, бесплатно је уступио Пошти Србије коришћење мотива из 1967. године.

субота, 27. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво