Читај ми!

Кина: Гнев због хирурга који је ударао пацијенткињу током операције ока

Кинеске власти истражују болницу због инцидента у којем је хирург наводно ударио пацијенткињу током операције. Снимак се током недеље појавио на друштвеним мрежама и изазвао читаву буру на интернету.

Кина: Гнев због хирурга који је ударао пацијенткињу током операције ока Кина: Гнев због хирурга који је ударао пацијенткињу током операције ока

Међународно позната очна клиника "Aier China" суспендовала је хирурга и отпустила генералног директора болнице у којој се инцидент догодио још 2019. године.

На снимку се види како хирург удара пацијенкињу у главу најмање три пута док јој оперише очи.

"Aier China" која управља ланцем очних болница, у изјави за Би-Би-Си наводи да се инцидент догодио током операције у њиховој испостави у Гуигангу, граду на југозападу Кине.

Пацијенткиња је била жена стара 82 године и „током операције, пацијенткиња је имала интолеранцију на локалну анестезију.“ Више пута је померала главу и очне јабучице, наводи се у њиховој изјави.

Пошто је говорила само локалним дијалектом и изгледа да није разумела лекарска упозорења на мандаринском, хирург је „грубо поступио због хитности ситуације“. Локалне власти кажу да је пацијенткиња задобила модрице на челу.

Након операције, управа болнице се извинила и платила 500 јуана (70 долара) као компензацију, рекао је син пацијенткиње локалним медијима. Такође је рекао да је његова мајка сада слепа на лево око, иако није јасно да ли је то због операције.

Из "Aier China" тврде да поменута болница није овај случај пријавила централи, а у четвртак су објавила да су сменили генералног директора болнице у Гуигангу и суспендобали хирурга – који је уједно и главни управник болнице – збот „озбиљног кршења прописа клинике“.

Иако се инцидент догодио у децембру 2019. године, јавности је скренуо пажњу тек ове недеље након што је истакнута кинеска докторка Аи Фен поделила снимак операције са Си-Си-Ти-Виа.

Др Аи, која је била међу групом лекара који су упозорили јавност на почетну епидемију вируса ковида у Вухану, поставила је снимак на свом налогу на мрежи Веибо где има више од два милиона пратилаца.

Др Аи је уплетена у правне спорове са "Aier China" од 2021. године када је отишла на операцију у једну од њихових болница. Тврдила је да је умало ослепела на једно око због те операције, али је "Aier China" демантовала оптужбе.

уторак, 02. јул 2024.
17° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару