Читај ми!

Из Данске одлетео до Лос Анђелеса без пасоша и авионске карте

Слепи путник који је стигао у Лос Анђелес из Копенхагена, без пасоша и карте, мораће да објасни како му је то пошло за руком, али и да се суочи са кривичном пријавом. За кривично дело које је починио предвиђена је затворска казна до пет година.

О Сергеју Очигави, 46-годишњаку који је без авионске карте и пасоша стигао из Данске у САД, зна се да је имао руска и израелска документа међу стварима, али не и које је националности и да ли има двојно држављанство.

Очигава је стигао на међународни аеродром у Лос Анђелесу 4. новембра. Прво је рекао властима да је оставио пасош у авиону којим је летео.

Међутим, у оптужби која је поднета против њега наводи се да су истражитељи постали сумњичави према Очигави након што га је посада на лету Скандинејвијан ерлајнса (Scandinavian Airline) из данског града Копенхагена ка Лос Анђелесу, описала као путника који је стално мењао седишта.

Такође је од стјуардеса тражио два оброка, а наводно је покушао и да поједе чоколаду која је припадала кабинском особљу.

Сергеј Очигава говори руски. Није био на листи путника нити лета из Копенхагена нити било ког другог који је тог дана стигао на аеродром LAX. Цариници на аеродрому у Лос Анђелесу нису могли да пронађу евиденцију о изласку Очигаве из Данске и схватили су да је слепи путник након што су сви документовани путници прошли царинску проверу.

Током саслушања које су спровели агенти Федералног истражног бироа (ФБИ), Очигава је тврдио да је докторирао филозофију економије, као и маркетинг и да је последњи пут радио у Русији. Такође је рекао да није спавао три дана и да не разуме шта се дешава.

Мушкарац је наводно тврдио да не зна како је ушао у авион у Копенхагену, да није био сигуран да ли има карту и да се не сећа како је прошао поред аеродромског обезбеђења без авионске карте.

Слепи путник је остао у притвору и требало би да пред суд буде изведен 26. децембра. Могао би да се суочи са затворском казном до пет година ако се докаже да је био слепи путник у авиону, што савезни закон САД дефинише као кривично дело.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се