Читај ми!

И „Шпорет лига“ своје гренд слемове има

Најстарији члан тениског клуба „Шпорет лига“ има 91 годину, а побеђује и оне знатно млађе. Има их у овом незваничном клубу педесетак и сви су пензионери. Кажу, тенис се игра док год можеш да ходаш.

Судећи по спортском духу и страсном навијању времешних чланова, изгледа да ће у тениском клубу „Шпорет лига“ бити још много надметања након управо завршеног Меморијалног турнира у синглу.

Поводом победе се осећам као Ноле. Претпостављам да се и он тако осећа после овог 24. Мој је тек први, али време је на мојој страни“, каже Предраг Чавић.

Овде су, кажу, због здравог живота, дружења, а овај клуб називају оазом трећег доба.

Млађо Копларевић клуб „Шпорет лига“ види као вентил за душу и за тело: „Ми смо људи у позним годинама. Морате наћи смисао и сврху свог живота и у тим годинама. Није сав живот кућа и шах на Калемегдану. Овде сте и физички активни, дружење је ту, а човек је социјално биће. Кад извадим крв, налаз из лабораторије прво донесем овде мом другу доктору Славку па кажем: 'Славко, погледај ми ти ово, шта ти мислиш о овоме?' А он каже: 'Као пубертетлија'“.

Срећко Боровић истиче да му је велика страст пецање, али да га је тенис привукао. „Када сам почео активно да игам тесни то је за мене постало јаче од риболова“, нагласио је Боровић. 

Од „Нисте ни за шпорет“ до Шпорет Гароса 

Почели су да се окупљају 2008. године када је Новак Ђоковић играо свој први гренд слем. У почетку их је било петнаестак. Задиркивали су их да „нису ни за шпорет“, а камоли за неку тениску лигу, али они су разумели шалу.

„Од тог шпорета већ 15 година горе угарци и ми на тим угарцима се грејемо и пијему врућу ракију у зимској сезони, преко лета разне ђаконије спремамо“, наводи Миша Сомборац, председник куба „Шпорет лига“.

Имају два гранд слама: Шпорет Гарос у време Ролан Гароса, а други је Шпорет меморијал у време Ју-Ес опена у славу и част почивших чланова.

„Кад примамо нове чланове, кажемо 'Сигурно ћеш имати меморијални турнир'. Слава лиге је Свети Тома. Нисмо случајно узели тог свеца јер он дефинише оно што се у тенису често дешава – лопта падне на линију, а људи кажу: 'Да ли је могуће, не могу да верујем!', што је генерализација Светог или Неверног Томе“, објаснио је председник клуба.

Заједно и скијају, одлазе на планинарења, а један од последњих подвига „Шпорет лиге“ је освајање врха на Атосу. Клуб има и пријатеље који не тренирају тенис, али редовно долазе на турнире. Ипак, најважнија је подршка супруга, јер како кажу, без џепарца који им дају, не би било ни ових дружења.

субота, 06. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару