Читај ми!

Због конзоле на поклон хаос у Њујорку, инфлуенсер на суду, а пратиоци у притвору

Амерички инфлуенсер Кај Сенат организовао је награђивање да би пратиоцима пружио могућност да добију електронске уређаје међу којима и Плеј стејшн. Више хиљада пратилаца дошло је на трг на Менхетну, али су убрзо избили нереди. Полиција је реаговала, ухашено је више десетина особа, а инфлуенсер је приведен и одговараће пред судом.

Против инфлуенсера који на разним друштвеним мрежама има милионе пратилаца, Каја Сената поднете су оптужнице за подстицање нереда и организовање незаконитог окупљања у Њујорку.

Кај је у петак увече привукао више хиљада пратилаца, од којих су многи тинејџери, обећањима да ће поклонити више електричних уређаја, укључујући нову конзолу Плеј стејшн (PlayStation).

Окупљање је требало да прође мирно, али је врло брзо наступио хаос. У нередима је ухапшено 65 особа јер су скакале по возилима, размењивале ударце и бацале флаше. Међу приведенима је било 30 малолетника.

Било је и више лакше повређених, а најмање четири особе превезене су колима Хитне помоћи у најближе медицинске центре.

Сенат је у суботу ујутру пуштен из полицијског притвора након што му је одређен термин за јављање суду како би одговорао на оптужбе. Портпарол полиције рекао је да Сенат на суду треба да се појави 18. августа.

Због нереда на Тргу Унион у Њујорку, у фокусу јавности, не само у Америци, је утицај друштвених медија на људе, а посебно такозваних инфлуенсера које прате и следе у разним животним аспектима.

Наша деца се не могу одгајати путем друштвених медија“, рекао је градоначелник Ерик Адамс у суботу током обраћања медијима поводом неповезаног злочина.

Кај Сенат је 21-годишњи аутор видео-материјала за друштвене мреже. Само на платформи Твич, где се редовно уживо обраћа публици, има 6,5 милиона пратилаца.

Такође се може похвалити са четири милиона претплатника на Јутјубу, где објављује видео-клипове о свакодневном животу и комедији. Његових 299 видео-снимака на Јутјубу прикупило је у збиру више од 276 милиона прегледа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару