„Три шешира“ на 54. месту гастрономског водича света
Скадарлијски ресторан "Три шешир"а, нашао се на листи најлегендарнијих ресторана света, коју је сачинио гастрономски водич "Тејст атлас". Од 150 препоручених ресторана, "Три шешира" су на 54-ом месту, а из региона, на листи је само још ћевабџиница „Жељо” у Сарајеву. Инспектори „Тејст атласа” из наше кафане старе 159 година, препоручују Карађорђеву шницлу.
Преко слабо осветљених таверни у Шпанији, рустичних траторија у Италији, до живахних тезги у Азији и удобних француских бистроа, гастроинспектори „Тејст атласа“ открили су њено величанство - Карађорђеву шницлу. Спрема се лако, нема много састојака а укус-непревазиђен.
„Тајна је у домаћим производима, домаћи кајмак, домаће свињско месо и још понеки тајни састојак који не смемо да одамо, иначе не би била тајна“, рекао је Вук Вучковић,кувар.
Карађорђева шницла није старо српско јело. Настала је половином 20-тог века, а као и многе значајне ствари, жеља је била да се удовољи некој жени.
„Титов кувар је направио тако што је једна дама дошла, после се испоставило да је Титова снаја и тражила је неко јело које нису имали и онда је кувар хтео да је одушеви и у том тренутку је смислио ту карађорђеву шницлу“,Милица Петковић,/Три шешира.
Добра храна је један од разлога због којих нас странци радо посећују. У мноштву специјалитета тешко им је да одлуче шта би појели.
„Углавном се препуштају нама да им препоручимо храну, иде доста карађорђева шницла, бифте, ћевапи, кобасице, мешано месо“, рекао је Велибор Главчић,конобар.
Први на листи 150 ресторана је Фигамулер у Бечу са бечком шницлом, следе ресторани у Њујорку и Индонезији.
Коментари