Читај ми!

Рекордни џекпот од две милијарде долара добио Едвин Кастро

Добитник рекордног џекпота од две милијарде долара жели да задржи приватност, детаљи неће бити изнесени у јавност, али се зна да се зове Едвин Кастро. Власник тикета игре на срећу „Пауербол“ не открива за шта ће употребити новац већ само каже да је шокиран и пресрећан што је освојио награду.

Откривен је идентитет особе која је освојила рекордни добитак у игри на срећу од чак 2,04 милијарде долара.

Едвин Кастро купио је тикет са бројевима који су извучени у новембру, објавили су представници игре на срећу Пауербол (Powerball).

Кастро би „у великој мери желео да остане непознат“ и одбио је да присуствује догађају који је организован поводом саопштавања имена добитника, рекла је директорка Калифорнијске лутрије Алва Џонсон.

У Калифорнији су имена победника јавно доступна информација и победници не могу остати анонимни. Друге информације које би служиле за идентификацију, као што су место боравка, године или други детаљи, нису.

Кастро је у изјави прочитаној на догађају рекао да је „шокиран и екстатичан“ што је освојио џекпот. Добитник није наговестио како ће потрошити добитак.

Изабрао је једнократну исплату, која износи 997,6 милиона долара, навела је заменица директорке Државне лутрије Калифорније и портпаролка Керолин Бејкер. Већина бира ту опцију.

Добитници имају могућност да преузму награду у 30 рата током 29 година, што је већи износ, али се на комплетну исплату дуго чека.

Власник добитничке комбинације је морао да се јави, а затим да прође кроз процес провере да би се утврдило да ли је тикет валидан пре него што би његов идентитет могао да буде објављен, објашњава Бејкерова.

Добитни листић је продат у продавници "Joe's Service Center" у Алтадени, месту удаљеном 16 километара североисточно од центра Лос Анђелеса, објавила је Калифорнијска лутрија након извлачења добитне комбинације.

Џозефу Чахаједу, власнику бензинске пумпе и продавнице, 8. новембра 2022. године, уручен је чек на милион долара јер је продао добитни тикет.

Чахајед је у САД дошао из Сирије са супругом и двоје деце и у новембру је рекао да планира да „подели овај новац са својом децом и унуцима“. 

Џекпот од 8. новембра од 2,04 милијарде долара био је највећи новчани добитак освојен у историји игре на срећу „Пауербол“, која се организује од 1992. године.

Само два џекпота су премашила милијарду и по долара: „Мега милионс“ 1,53 милијарде долара 2018. која је отишла у Јужну Каролину и „Пауербол“ од 1,58 милијарди долара 2016. године, када су три добитна тикета продата у Калифорнији, Флориди и Тенесију.

Шансе да одаберете свих шест бројева тачно су један у 292,2 милиона. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи