Читај ми!

Ако немаш бар једно острво, ниси довољно богат и славан

Познате личности Џони Деп, Леонардо Дикаприо, Спилберг, Клуни уложили су милионе за острва у приватном власништву. Асоцијације за ова луксузна и идилична места, која су углавном на осами су забава, сунце, гламур, али и приватност преко потребна славним власницима.

Приватна острва су за власнике велики издатак, јер је њихово одржавање заиста скупо. Од Шкотске до Бахама и свих тачака између, приватна острва нуде не само луксуз и гламур него и приватност.

Поједина острва у неким деловима света могу да се купе за мање од 100.000 долара, на Карибима, у Централној Америци и јужном Пацифику.

Легендарни глумац Марлон Брандо 1966. године купио је острво на Тахитију за 270.000 америчких долара. Глумци Џони Деп и Николас Кејџ имају острва на Бахамима, Леонардо Дикаприо поседује острво Блекадор Кеј од 42 хектара на обали Белизеа.

Џорџ Клуни поседује острво од 12 милиона долара на енглеској Темзи, заједно са историјским замком, а Стивен Спилберг користи своје острво у португалском архипелагу Мадеира за одмор са породицом.

Породица Каролине од Монака има у власништву пет острва у близини обала Италије.

Куповина приватног острва технички се не разликује много од куповине било које друге некретнине. Али може бити и губљење времена, енергије и новца. Да би куповина била успешна, потребни су добар брокер и угледна компанија.

субота, 05. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи