Читај ми!

Туристи на Балију не морају да брину због забране секса пре брака

Гувернер индонежанског острва Бали, Вајан Костер, поручује туристима да „не треба да брину“ о променама у кривичном закону земље које се односе на секс изван брака.

Туристи на Балију не морају да брину због забране секса пре брака Туристи на Балију не морају да брину због забране секса пре брака

„Нови ратификовани кривични закон Индонезије неће довести у опасност посетиоце Балија“, рекао је Костер, одбацујући забринутост да би забрана сексуалних активности пре и изван брака могла да растера туристе.

Парламент Индонезије усвојио је, прошле недеље, контроверзни закон који такође забрањује заједнички живот невенчаних парова.

Како би уверио посетиоце да за њих нема опасности од казне, гувернер једног од најпознатијих индонежанских острва Вајан Костер истакао је да нови закони, који ступају на снагу за три године, предвиђају да се особе кривично могу гонити само ако постоји жалба родитеља, супружника или детета.

Према Костеровим речима, одредбе кривичног закона о овом питању измењене су у односу на ранију, строжу верзију како би „се боље пружала гаранција приватности и удобности“.

Власти Балија, како гувернер наводи, обезбедиће услове да се не проверава брачни статус при пријави у било који туристички смештај, као што су хотели, виле, апартмани, пансиони и бањски центри.

Такође, наводе медија о отказивању летова и резервација хотелских соба гувернер одбацује као лажне и додаје да подаци туристичких агената, туроператора и авио-компанија, показују да се број људи који би требало да посете Бали од децембра 2022. до марта 2023. повећао.

Бали је међу омиљенијим туристичким дестинацијама у Индонезији, а тамошња туристичка асоцијација ради на привлачењу страних посетилаца на то претежно хиндуистичко острво како би до 2025. достигли ниво из периода пре пандемије од шест милиона посета годишње.

Званичници наводе да су измне у законима донете да би подржале индонежанске вредности.

Међутим, Маулана Јусран, заменица шефа Одбора за туристичку индустрију Индонезије, рекла је да су нови закони „потпуно контрапродуктиван“ у време када су привреда и туризам почели да се опорављају од пандемије.

Уједињене нације су такође изразиле забринутост због претњи грађанским слободама увођењем сета закона, који укључује и оне који вређање председника, националне заставе и државних институција виде као кривично дело.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи