Читај ми!

Шумахеров „ферари“ продат за 13,1 милион евра

Фераријев болид са којом је Михаел Шумахер 2003. године победио на светском првенству Формуле 1, продата је на аукцији за 13,1 милион евра. Аукцијска кућа „Сотбис“ у Женеви издала је обавештење да је током аукције која је трајала око четрдесетак минута, коначна понуда стигла телефоном.

Пре пет година, још један „ферари“ који је возио Шумахер на шампионату 2001. године продат за 7,5 милиона долара, тако да је на овој аукцији оборен претходни рекорд. 

Аукцијска кућа је предвиђала да ће максимална цена бити око 9,5 милиона евра, тако да је ова продаја превазишла сва очекивања. Ради се о „ферарију“ F2003-GА, шасија 229, возило којим је Шумахер освојио своју шесту титулу првака света и претпоследњу у својој изванредној каријери. Овим аутомобилом је немачки шампион освојио пет победа у девет трка, међу којима и Велику награду Италије у Монци.

„Ферари“ је проглашен за једну од најбољих фирми у Италији за 2022. годину, што се тиче услова рада, као и за једну од највреднијих италијанских брендова. Идентитет особе која је купила „ферари“ је непознат, али добро обавештени извори претпостављају да се ради о познатом европском колекционару.

Болид „ферари“ F2003-GА из 2003. дизајнирали су Рори Бирн и Рос Браун. Има мотор од 930 коња и достиже 19.000 обртаја у минуту. Те 2003. године, Михаел Шумахер је освојио шест победа – у Сан Марину, Шпанији, Аустрији, Канади, Италији и Сједињеним Државама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи