Читај ми!

Халанд или Холанд – драги обожаваоци фудбала, имамо проблем

Норвежанин Ерлинг Холанд тренутно је један од најпопуларнијих фудбалера на свету, а његово име је на интернету направило „проблем“ једној географској области на југoзападу Шведске.

Интернет претраживачи нам често помогну када направимо грешку приликом претраге, најчешће када је реч о словним грешкама. На такву исправку наилазили су и сви који су планирали да преко Гугла претраже информације о Халанду, географској области на југозападу Шведске.

Наиме, након што су уписали Halland, како се на шведском пише та област, Гугл је избацио информације о норвешком фудбалеру Ерлингу Холанду (Erling Haaland) уз питање „Да ли сте мислили Haaland?“.

Осим тога, све чешће се на друштвеним мрежама под хаштагом #Halland уместо фотографија са југа Шведске појављује лик младог Норвежанина.

Из туристичке организације те области "Visit Halland" одлучили су да реагују. Директор организације Јими Сандберг је на друштвеној мрежи Линкедин објавио да „имају проблем“.

„Драги обожаваоци светског фудбала, имамо проблем. Популарност Ерлинга Холанда и грешка у писању чине да наша вољена област Халанд нестане на интернету“, навео је Сандберг.

Позвао је фанове норвешког фудбалера да им помогну у повратку њиховог хаштага.

„Молим вас, Холандове фанове, вратите нам наш хаштаг“, истакао је Сандберг и уз објаву приложио отворено писмо у којем је детаљније објаснио због чега је неопходно да се то исправи.

На крају писма, позвао је Ерлинга Холанда да их посети речима: „Видимо се у Халанду, Холанде?“

недеља, 06. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи