Читај ми!

У Руми летеле стрелице – одржан четврти Мастерс у пикаду

Првенство Србије у пикаду четврти пут окупило је у Руми такмичаре и љубитеље ове игре. Испред табле нашли су се такмичари у мушкој и женској конкуренцији, а титулу најбољих однели су Дејан Ковачевић из пикадо клуба "Black Code" и Катарина Грифе из "Brka Darts"-а.

Фискултурна сала Основне школе „Вељко Дугошевић“ у Руми, угостила је укупно 76 пикадиста. Програм је почео у недељу у преподневним часовима, уз присуство великог броја гледалаца.

Прави ужитак за љубитеље овог белог спорта почео је надметањем у првом колу на укупно 18 табли. Представници 24 клуба борили су се за што бољи пласман који ће најбољима на крају године обезбедити дрес нациналног тима. Титула код мушкараца, трећи пут ове сезоне отишла је у Нови Сад. Три од четири мастерса освојио је Дејан Ковачевић.

„Конкуренција је била изузетно јака. Мој противник у финалу Мијо Ашћерић је јако добар играч и незгодан протвиник. Међусобно се поштујемо и знамо шта можемо да очекујемо један од другога. Наши мечеви су на изузетно високом нивоу и потребни су вам хладна глава и мирна рука. То је једини пут до победе. У уводним рундама мастерса сам се помало чувао, али превелико опуштање сваки од противника могао би да искористи“, рекао је Дејан Ковачевић по освајању румског мастерса.

Иако је практично обезбедио титулу првака Србије, како  каже, планира да настави да тренира до краја године и посети неке турнире на Балкану.

„Планирам да одем у Бањалуку, где ће се окупити стотинак најбољих играча из целе регије. Србије, Босне и Херцеговине, Хрватске, Словеније“, додао је Ковачевић.

Према његовим речима, за ову међународну такмичарску сезону недостајала су средства како би се наша репрезетнација отиснула пут Шпаније на Светски куп.

„Целе године смо се борили за то. Ипак, финансијка средства мало 'коче'. Немамо спонзоре који могу да помогну, али надамо се да ће Управни одбор пронаћи људе који воле пикадо и уложити симболична средства за наш одлазак на светску смотру“, закључио је Ковачевић.

Председник Пикадо федерације Србије Бата Јожеф истакао је да је презадовољан организацијом турнира у Руми.

„Мислим да ћемо се сигурно вратити у овај град и наредне сезоне. Било је укупно 67 такмичара и девет такмичарки. Ковачевић је стигао корак ближе шампионској титули. Код дама је дошло до изненађења јер је Катарина Грифер победила фаворизовану Ђурђину Мишчевић у финалу“, сумирао је Јожеф.

Председник савеза је најавио је да је пред учесницима други део екипног такмичења.

„Другог октобра је на програму треће коло у Нишу, а четврти такмичарски дан играће се 23. октобра. Бечеј и Апатин су тренутно фаворити и између та два клуба ће се одлучити екипни победник Србије. Завршно коло појединачног првенства одиграће се у новембру, баш као и дводневно Куп такмичење“, прецизирао је Јожеф.

Говорећи о разлозима пропуштања Светског првенства у Шпанији, Бата Јожеф је истакао да су трошкови пута били изузетно високи.

„Није било изводљиво путовање колима са деветоро представника Савеза, уз све трошкове смешатаја који би нас тамо очекивали. Ове године то није било достижно и реално, али планирамо да следеће године обезбедимо средства и на тај начин наградимо најбоље пикадисте наше земље“, закључио је Јожеф.

На табели појединачног националног првенства Србије у мушкој конкуренцији издвојили су се Дејан Ковачевић са 94 бода, затим Мирослав Ашћерић са 76. Трећи је Оливер Ференц са 45 бодова, четврти Слободан Блажин са 38, док пето место деле Атила Куруц, Тихомир Патрик и Урош Јанковић.

Код дама, шампионка је Катарина Грифе, другопласирана је Ђурђина Мишчевић, затим следе Каталин Четвеи, Драгана Ракић, Ана Јандрић и Александра Мандић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи