Читај ми!

У Саудијској Арабији ухапшен ходочасник који је одао почаст краљици Елизабети

Полиција Саудијске Арабије ухапсила је ове недеље једног држављанина Јемена након што је на друштвеним мрежама приказао своје ходочашће у Меку, где је одао почаст преминулој британској краљици Елизабети Другој.

Ходочасник, који није идентификован, објавио је раније ове недеље снимак на којем се види како држи транспарент у част покојне британске краљице у дворишту Велике џамије у Меки, пренео је АП.

Снимак се брзо проширио на интернету, изазвавши бес међу побожним муслиманима и довео је до јучерашњег хапшења мушкарца због кршења прописа и упутстава светог места.

Снаге безбедности су га упутиле јавном тужиоцу.

Велика џамија је једно од најсветијих места у исламу и забрањена је за припаднике других вера.

Саудијска Арабија, такође, забрањује да се у светом дворишту носе натписи и политичке поруке из страха да се не повреди исламски сензибилитет.

Краљица Елизабета, која је преминула прошле недеље, била је поглавар Енглеске цркве.

„Умра за душу краљице Елизабете Друге, нека јој Алах подари мир на небесима и прими је међу праведнике“, писало је на транспаренту на енглеском и арапском језику, који је у дворишту држао држављанин Јемена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи