Читај ми!

Број ових агенција у Кини се повећао осам пута за годину дана, чиме се баве

Стресан и ужурбан начин живота захтева „оазу мира" у којој ће моћи да се предахне. Да би дом био пријатан, у Кини се развија нова занимање: професионални организатор простора. Они чисте станове, односе непотребне ствари и дају једноставне и практичне савете за уређење.

Професионално организовање је постало уносан посао широм Кине. Отворено је више од 19 хиљада агенција у којима раде људи спремни да својим клијентима доведу у ред сваки кутак њихових домова. Само у овој години број агенција које су баве „рашчишћавањем" је порастао осам пута.

Хан Ли је професионална организаторка из града Шангчиу у централној кинеској провинцији Хенан. Каже да је све више људи спремно да плати њене услуге упркос расту цена.

„Ми организатори се разликујемо од чистача. Чишћење је процес да се отарасите онога што је прљаво и нечисто, док је организовање довођење ствари у добар ред. И то је нешто друго", рекла је Хан.

Искуства су позитивна

„Обично сам заузета послом и немам много времена за чишћење куће. Осим тога, када среде собу, тада и ја могу да се опустим", навела је Ши Јинг, становница града Шанчиу у Хенану.

Професионални организатор може помоћи клијентима да преуреде било који стамбени простор без обзира на његову квадратуру, од собе до гардеробе, па чак и да распореде намирнице у фрижидеру.

„Како су сви на одмору, више људи наручује храну, тако да све више има захтева за организовањем фрижидера", рекла је Ли Жизи, организаторка из града Сјамен у провинцији Фуџијан.

Кућни организатори су нови посао који је покренула такозвана „лења економија". Друга нова занимања у том сектору, су чување кућних љубимаца, односиоци смећа и курири за доставу.

„Лења економија" је настала као резултат економског развоја и технолошке револуције, које су подстакле развој неких нових услужних делатности.

У прошлој години, неколико милиона Кинеза је затражило услуге професионалних организатора. Све више њих односе вишак намештаја и подова и уклањају прљавштину. Како из естетских, тако и из здрвствених разлога.

уторак, 08. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи