Читај ми!

Четвороточкаши пуни успомена – хуманитарни скуп олдтајмера у Ћићевцу

У Ћићевцу је четврти пут организован скуп олдтајмера. Као у времеплову, аутомобилима старим 40 и више година њихови власници дошли су из целе Србије како би се дружили и показали своје вредне љубимце.

Слика аутомобила којих одавно нема на нашим друмовима побудила је код посетилаца сетна осећања и подсетила на време када су њихови власници поносно возили моћне машине. Са ништа мање љубави и поноса и данас уживају у њима.

„Ауто је производње 1959. године, у Великој Британији. Ауто је 1.700 кубика, за разлику од данашњих аута он има три брзине”, описао је свој аутомобил Раде Алексић, који је дошао из Параћина.

За четвороточкаше о којима предано брину и углавном сами сервисирају власнике вежу и успомене.

„Мој дека је возио директора фирме, и онда је на првој лицитацији када су желели да продају тристаћа купио фијат 1.300 елегант. Тако је дошао у нашу кућу и постао члан породице”, изјавила је Јелена Николић, председница удружења „Мерилин Монро”.

„Ја сам се и као мали увек окретао за тако неко рустичним стварима, не само аутомобили, стари грамофони... Тако да мислим да се човек рађа са том неком жељом, а наравно дође и у животно доба када себи то може да приушти”, каже Дејан Стевић из ауто-мото клуба Поморавље из Параћина. 

Понтијак из 1931, увезен из Америке, домаћи фића, популарне бубе, тристаћи и сви изложени аутомобили привукли су велику пажњу Ћићевчана и других посетилаца.

„И у наредним романима ће се возити можда нешто као што је овај понтијак из 31. године јер заиста они носе неку душу, лепоту, вредност и имају ту дозу мистерије која је неопходна сваком кримићу", сматра Ана Бербаков, писац.

„Више волим аутомобиле него неке можда женственије ствари тако да уживам у свему овоме. Да имам возачку дозволу и свакако – по неком мом личном укусу јесте ова манифестација", истакла је председница Општине Ћићевац Мирјана Крлић.

Овај скуп олдтајмера имао је и хуманитарни карактер. Прикупљена су средства за Манастир Пресвете Богородице у оближњој Мрзеници.

уторак, 08. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи