Читај ми!

Галерија Денија Клинча, место окупљања музичара и уметника

У Сједињеним Америчким Државама, у савезној држави Њу Џерси, постоји галерија познатог фотографа Денија Клинча. Он је више деценија снимао популарне рок музичаре, а резултат његовог рада може се видети у тој веома популарној галерији.

У Есбури Парку, градићу на обали, налази се Транспарент Клинч галерија, чији је власник рок фотограф Дени Клинч. Фотографисао је или снимио најчувеније музичаре данашњице више деценија.

„Почели смо пре пет година. Ово је требало да буде галерија привременог карактера", рекао је Дени Клинч, рок фотограф.

Клинч је добитник Греми награде, осим фотографије бави се и филмом. Почео је као помоћник чувене америчке уметнице Ени Либовиц, а затим је кренуо да снима готово све познате музичаре, међу којима су: Боб Дилан, Тупак Шакур, Џони Кеш, Блајнд Мелон, групе Грин Деј, Бисти Бојс, Рејдиохед. Та листа готово да нема краја. Галерија са његовим фотографијама и годишњи музички фестивал у Есбутри Парку доводе љубитеље музике у тај град.

„Галерија је постала место окупљања уметника у месту, музичара. Долазе људи из целе Америке и света, који воле музику и уметност, Бруса Спрингстина, Фу Фајтерсе, Пети Смит. Ту су на зидовима њихове фотографије“, рекао је Дени Клинч.

Музички фестивал одржава се средином септембра 2022. године, ове године најпопуларнија имена су Стиви Никс и група Грин Деј.

„Мој отац је волео старе фотографије и сличне ствари, па ме то подсећа на њега. Више га нема. Долазим у галерију јер буди сећања. Волим и овдашњи музички фестивал“, истакао је Вилијам Мена, посетилац галерије.

У том месту, у објекту Силвербол Ретро Аркејд, има више од 150 функционалних џубокс машина, неке датирају из 50-тих година. Ту љубитељи рок музике могу да се врате у прошлост и у неким случајевима поново проживе своје детињство.

уторак, 08. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи