Читај ми!

Најлепша дворишта у Београду, оазе за одмор и дружење

Нека места и нека дворишта у граду су толико лепа, да би се у њима могле организовати и филмске премијере. Нека приметимо тек када нам пажњу скрену конкурси Зеленила и општина. Завирили смо у два – једно на Чукарици, друго на Дорћолу.

Које двориште у Београду може да се похвали шареним запрежним колима? Ова су станари купили у Блацу, очистили и офарбали, само да двориште Радничке 32 буде најлепше на Чукарици.

Да сређује двориште зграде први је почео деда Пеја. Он је комшијама цвеће оставио у аманет, па сада о башти брине и четворогодишњи Богдан, који је овде засадио парадајз и шаргарепу.

„Ми се ту дружимо, пијемо кафу, јер ту се једу и колачи и гибањица и сладоледи и ми матори и деца заједно са нама. Кад смо уредили овај простор самим тим смо привукли и станаре да сиђу овде“, каже Милијана Чолак.

Свако дете, односно унуче, добије своју ружу одмах по рођењу, па је тако двориште шарено и мирисно. Најстарија има 23 године.

„Деца се поносе тиме, доводе своје другаре, хвале се – моја је боља од ове. Увече заједно заливамо и то је једно опште задовољство“, наводи Миливоје Пољчић.

И друга стана града има свог фаворита. На Дорћолу, у срцу града, права мала оаза у Добрачиној 56А. Ни киша јој није могла ништа. Овде живи и један необичан станар. Своје место је пронашла у цвећу.

„Циљ је да ти буде лепо. Да ти буде чисто двориште, да нема ђубрета, да нема крша и лома. Једноствано кад уђеш да се осетиш пријатно“, истиче Мирко Михаиловић.

Прија кад знате да труд није узалудан. Урадили сте нешто што је корисно другима, прича творац овог прелепог дворишта. Са поносом га показује, са жељом да чешће буде место сусрета свих комшија, као у Радничкој, са почетка приче.

уторак, 08. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи