Читај ми!

Гучијева кућа стила у Лондону вреди 66,6 милиона долара

Приватна палата породице Гучи у Лондону, која се простире на 14.000 квадратних метара, једна је од најскупљих некретнина на свету. Може се и изнајмити за 48.400 долара недељно,а продаје се за 66,6 милиона долара.

Вила је била резиденција породице Гучи. Налази се у улици Графтон, у градској четврти Мејфер, датира из 1769. године, а некада је у вили живео британски канцелар. Гучијева палата је рестаурирана, има сутерен, приземље, четири спрата, осам спаваћих соба, базен, зимски врт, теретану и биоскоп.

Раскошну палату у неокласичном стилу дизајнирао је архитекта сер Роберт Тејлор. Има високе плафоне, грузијске камине и мермерни базен.

Вила Гучијевих некада је била позната резиденција Лорда Бругама, британског државника из 19. века, који је постао високи канцелар 1830. године. Породица Гучи вилу је купила 1998, три године након што је амерички дизајнер Том Форд именован за креативног директора.
Седиште високе моде премештено је 1994. године из Милана у Лондон, када је компанија „Invescorp" преузела власништво над брендом „Гучи".

Инвестициони фонд желео је да удаљи бренд од убиства Мауриција Гучија, ког је убила бивша супруга 1995. године.

Тако је лондонска палата постала ново средиште компаније.

„Бивша вила Гучи, глобално седиште бренда, најбоља је вила која се тренутно продаје или изнајмљује у Лондону. У њој су Том Форд и Доменико де Соле забављали Александра Меквина, Ану Винтур и Франсу Пиноа, У њој је канцелар Лорд Бругам угостио краљицу Викторију и војводу од Велингтона", рекао је Гери Хершам, оснивач компаније „Beauchamp Estates", која је ангажована да прода или изнајми луксузну вилу.  

среда, 09. октобар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи