Читај ми!

Улица им је радно место и важан су део туристичке понуде Београда

Улица им је радно место и живе од онога што им пролазници убаце у шешир. Плесачи, свирачи, певачи и кловнови труде се да забаве пролазнике и свакако су атракција и Београђанима и туристима.

Неке можете само да гледате, некима можете да се придружите, а уз неке и да заплешете. Свакако су атракција и Београђанима и туристима. Да би дошао овако обучен до центра и од тога зарадио, овај витез морао је да добије дозволу Града.

У овај посао укључио је целу породицу. Можете их видети у Витешком парку, и уједно се бесплатно опробати у њиховим вештинама.

„Нећемо носити сву ову опрему, него један мали део. Тако да људи могу да се сликају са нечим, могу да пробају, да обуку, да ставе кацигу, рукавице. Да уживо опробају оно што су видели у филму или Војном музеју, а не могу да додирну“, каже Радивоје Радуловић, витез и челник „Свибора“.

Једна од највећих атракција већ 12 година у Кнез Михаиловој су брејкденсери. Врте се на глави, падају, прескачу једни друге и окупљене људе. А када нису на улици, чак подучавају најмлађе.

„Деца су наши најбољи фанови. У суштини, то је тај неки најлепши део тог нашег стрит шоуа. Свакодневно кад ђускамо, поготово викендом, долази нам доста породица са својом децом и сам чин кад нам неко донира неки новац. Они обожавају да узму од родитеља нешто пара и убаце нам у те кофице“, наводи брејкденсер Анђелко Павловић.

Улица им је радно место, па живе од онога што им пролазници убаце у шешир.

„Дају и наши, дају и туристи, ко год жели. Тако да некад мање, некад више. Све завиди од дана и од лепог времена“, напомиње брејкденсер Срђан Поштин.

Дозволу за одређену локацију бесплатно добијају од Града на годину дана. Најатрактивније су Кнез Михаилова, Ташмајдан и Трг републике, а мање атрактивни су подземни пролази и Савски и Дунавски кеј. Онај ко добије најбољу оцену, сам бира локацију.

„Ове године смо добили прилику да бирамо локацију. Мада интерно, са осталим перформерима имамо интерни договор. Тако да свако усмено зна своју локацију. Где је кловн, где смо ми, где су свирачи“, објашњава Анђелко.

Труде се да забаве и Београђане и госте овог града, и нема их мало. Зато их пажљиво гледајте и слушајте, па изаберите у чији ћете шешир ставити новац.

четвртак, 10. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи