Читај ми!

Медвед у дворишту: Добро јутро, комшија

Када је ујутро изашао из куће имао је шта да види: медведа на дрвету!

Екипе Организације за заштиту дивљих животиња Одељења за дивље животиње Јуте истакле су да је црни медвед примећен у средњој школи „Морган“. Портпаролка те организације додала је да се после тога медвед попео на дрво које се налази у стамбеном блоку у близини школе.

„Мој муж је пошао да одвезе ћерку у школу па да крене на посао, али брзо се вратио кући и рекао ми: 'Мислим да је медвед у нашем дворишту'“, рекла је Макензи Гловер.

„Изашао сам ујутру из куће да одведем ћерку у школу. Било је око 7.30. Моја ћерка је отрчала до аута и чекала да откључам врата, док нас је медвед уплашено гледао с дрвета“, истакао је супруг.

Службеници Организације за заштиту дивљих животиња позвали су ловца из комшилука да уз помоћ паса задржи медведа на дрвету.

„То је велики медвед, мужјак, стар око шест година“, нагласио је Марк Хадли из Организације. Када је медвед успаван, комшилук је могао да одахне.

Борци за права животиња упозоравају да ће због суша медведи све чешће долазити у градове Америке да потраже храну.

Препорука је да када неко наиђе на медведа, треба да остане миран и медвед ће отићи, не треба да бежи или да се прави да је мртав. Не треба тражити спас на дрвету јер се црни медведи брже пењу, а и бржи су па се не сме бежати од њих.

Ако црни медвед нападне, увек треба узвратити. И не одустајати! Од медведа се може успешно бранити камењем, штаповима, ранчевима, флашама за воду, па чак и рукама и ногама.

четвртак, 10. октобар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи