Читај ми!

Трбушни плес открио преваранткињу

67-годишња Италијанка више од 40 година примала је инвалиднину на име телесних и менталних оштећења, а онда је полиција открила да је све превара. Како? Одале су је фотографије са фејсбука на којима игра трбушни плес!

"Баш је добар овај режим - плата иде, а ја лежим!"

Ово је вероватно био животни мото 67-годишње Сицилијанке из предграђа Палерма. Времешна, али добродржећа госпођа примала је 820 евра месечно од државе, као пензију и инвалиднину, након фингирања физичких и менталних недостатака, укључујући и наводну „неспособност да реагује на спољашње стимулусе". Проглашена је стопроцентним инвалидом. Чекове је добијала још од 1983. године.

Све док њену превару после готово четири деценије није открила полиција. Шта ју је одало? Није могла да одоли да се на фејсбуку не похвали како је и у позним годинама веома секси и упражњава часове трбушног плеса!

Њен успех у варању система тако се изненада окончао када су полицајци на друштвеним мрежама пронашли фотографије које сведоче да живи срећним и здравим животом.

Полиција је, у информацији о разоткривању овог случаја, објавила и њену слику како, обучена у розе костим са оријенталним украсима за трбушни плес, енергично увежбава покрете раширених руку.

Пронашли су такође и доказе да купује на пијацама и ужива на плажама.

Њен телефон је прислушкиван, што није редак случај у Италији, јер се грађани често служе преварама како би остварили социјалну помоћ државе. Пресрели су њен разговор у којем каже пријатељици да ће бацити лекове које добије од доктора за наводну терапију. Притом је шифровано о лековима говорила као о "карамелама".

Сумње у њен инвалидитет јавиле су се када су је посетили нови лекари који нису баш чврсто веровали да има физичких и психичких проблема, како је тврдила.

Жена је оптужена за превару и одузета јој је превентивно имовина у вредности од скоро 205.000 евра, за колико се сматра да је оштетила државу.

Сицилијанци су поздравили потез финансијске полиције, али било је много и оних који су се питали како је успела да вара систем тако дуго.

На друштвеним мрежама углавном су коментарисали да су овакви случајеви само врх леденог брега и да је требало одузети имовину и од лекара који су потписали инвалиднину.

Италијани имају дугу и неславну традицију покушаја да преваре систем социјалне заштите. Пре две године, више од 30 људи на Сицилији је стављено под истрагу због наводне проневере стотина хиљада евра и подношења лажних доказа о непостојећим здравственим сметњама.

Систем се ослањао на лекаре и службенике социјалне заштите, од којих су неки давали лажне потврде пацијентима у замену за новац.

Па се зато дешавало да наводно слепи људи буду ухваћени како се срећно возикају на моторима или читају новине у оближњим кафићима.

четвртак, 10. октобар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи