Читај ми!

Аустралија је све ближа - „Квантас“ уводи летове од Сиднеја до Лондона и Њујорка, без слетања

Аустралијска авио-компанија „Квантас“ најавила је да ће до краја 2025.године увести најдужу комерцијалну линију на релацији Сиднеј–Лондон. Лет ће трајати 19 сати. Нова генерација Ербасових авиона превозиће мање путника од својих конкурената, али ће понудити више простора за одмор путника.

Компанија „Квантас" већ пет година планира овај пројекат, а из компаније истичу да су наручили 12 Ербасових авиона типа А350-1000 за летове до удаљених градова у склопу програма „Project Sunrise".

„Нови типови авиона доносе нам нове ствари. Ербас А 350-1000 и програм 'Project Sunrise' сваки град ће приближити Аустралији, то ће бити само један лет од Аустралије до одабраног града", истакао је Алан Џојс, директор „Квантаса".

Авио-компанија је саопштила да ће 20-часовно путовање постати могуће када преузме десетак авиона "ербас А350-1000", који могу да пређу више од 10.000 миља без допуњавања горива.

Летови на овој дестинацији планирани су за крај 2025. године и превозиће до 238 путника у четири класе путовања.

Максимална удобност путовања

За оне који желе да протегну ноге на дугом лету, у центру авиона ће бити „зона благостања" која укључује снек бар и екране који приказују вежбе кретања и истезања.
Важно је да се крећете током дугог лета јер мање активности може изазвати бол, укоченост и оток у ногама, повећавајући ризик од настанка крвног угрушка, познатог као дубока венска тромбоза.

„Авион је дизајниран да путницима у кабинама понуди више простора и удобности, али ће 40 одсто седишта бити у скупим премијум кабинама. У првој класи путници ће имати кревет, фотељу и гардеробер", истакао је директор Алан Џојс.

Компанија „Квантас" је започела испитивање дугих летова 2019. године, укључујући тада пробни лет дуг 17.800 километара између Лондона и Сиднеја, који је трајао 19 сати и 19 минута.

Током 2019. године испробан је и лет између Њујорка и Сиднеја, дуг 16.200 километара који је трајао 19 сати.

Најдужи комерцијални лет тренутно има компанија „Сингапур ерлајнс", од Сингапура до Њујорка, који траје 19 сати, за удаљеност од 16.700 километара.

Иначе, компанија „Квантас", већ лети између Перта и Лондона на релацији дугој 14.500 километра, а лет траје 17 сати.

Из компаније „Квантас" наводе да авиони такође имају 25 одсто мање емисије CO₂ по седишту и мање буке, што обезбеђује програм „Project Sunrise".

Компанија „Квантас" најавила је и куповину четрдесет нових авиона за домаће линије типа "ербас A321XLRs", као и двадесет авиона типа "A220-300s".

четвртак, 10. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи