Читај ми!

Добрила се ближи седамдесетој, али тапете лепи и везаних очију

Шездесетосмогодишња Добрила Мијаиловић из Шапца лепи тапете већ пола века. Иако је у пензији већ 15 година, мајсторских мердевина - још се не одриче.

У радним панталонама је чешће него у сукњи. Добрила се школовала се за фризера, а после тога је за неколико месеци научила да лепи тапете.

И у седмој деценији, уклапа их вешто, без грешке.

„Велико искуство показује да могу и везаних очију да их лепим, искуство од педесет година рада. Када би посложили по путу, била би то траса, хиљаде и хиљаде километара" рекла је Добрила.

Скалпел, шпахла и ваљак смењују се у рукама пензионерке која је цео радни век лепила тапете.
Добрила каже да углавном ради по препоруци задовољних грађана.

„Кад ме препоруче, и кад кажу - Госпођа има ту око седамдесет година, бака, они се смеју, штосују, и кад ме виде, кад кренем да радим, они су одушевљени", прича вредна Шапчанка.

У послу и животу, већ пола века највећа помоћ јој је супруг. Заједно су улепшали на стотине станова.

„Она је главни мајстор за тапете, ја идем, тако помажем њој носим ствари као мушкарац. Перфекциониста је, до максимума", рекао је супруг Бобан Мијаиловић.

„Радне панталоне су за мене главна гардероба. Из тих панталона сам стекла хлеб, ишколовала дете, решила стамбено питање. Сад имам унуке, праунуке, али, ето, бака се не да ни у седмој деценији", искрена је Добрила.

За оштро око и вредне Добрилине руке чуло се и ван Шапца.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи