Читај ми!

Боравком у води бебе јачају имунитет и ослобађају се страха

По мишљењу стручњака, бебама много значи да уз помоћ родитеља пливају, јер то јача имунитет и побољшава моторичке способности. Екипа РТС-а је на базену Спортског центра „Милан Гале Мушкатировић“ затекла пливача који има само четири месеца.

Најбоље је бућнути се у базен са веома топлом водом, још ако је тата ту, или мама, ето правог места за уживање. Ту су капица за пливање, купаћи или специјалне, непромочиве пелене, у зависности од тога колико купачи имају година, тачније месеци.

Понеко има и папучице, пешкир, чак и баде мантил. У води су на сигурном, без страха и чини се да се добро забављају.

Како каже Ана Павловић, мама једног малог пливача, дошли су на пливање како би поправили тонус мишића на рукама, и дивно се забављају и она и беба.

Најмлађи пливач који је уживао на малом базену спортског центра „Милан Гале Мушкатировић“ имао само четири месеца. Дружељубив је и упоран да ухвати све лоптице у базену, што и није тако лако.

Програм обуке пливања у малом базену креиран је за децу до четири године. Боравком у води она јачају имунитет и ослобађају се страха. У базен са бебом увек улази један од родитеља, а у вежбама и пливању помаже им професионални тренер. Нема разлога за бригу да ће се неко повредити.

„На почетку ја их одмах упутим како да држе децу. Да им, значи, глава буде изнад воде, да контролишу то спуштање главе у воду, да им буду слободне руке, да имају покрете рукама и ногама. Да не држе ослонац толико чврсто да не испадне да је то пасиван рад. Не, него тачно тај хват држања бебе, да беба има и благи инстинкт одржавања у води радом руку и ногу“, објашњава инструкторка Марина Киш.

Бесплатну школу пливања за бебе организовали су градска општина Стари град и СРЦ „Милан Гале Мушкатировић“. Обука малих пливача одржава се сваког уторка и четвртка од 10 до 14 часова.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 11. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи