Читај ми!

Занимљиве приче о Београду и Србији које ћете запамтити као да сте видели плаву краву

Душан Вељовић у слободно време лута по Београду и о њему прави лепе, занимљиве и кратке приче, које објављује на Тик Току на профилу "bluecowlist”, односно, „Плава Крава Листа“.

Душан је завршио вишу електротехничку, а потом мастер у Бечу за маркетин, а гостујући у Београдској хроници, објашњава да је назив његовог профил на Тик Току, "bluecowlist", у ствари метафора.

„Ми смо у потрази за причама и дестинацијама које ћете запамтити као када бисте видели плаву краву“, објашњава Душан.

Локације о којима ће направити причу бира у договору и уз помоћ девојке Милице, без које можда не би ни настали ови клипови. Доста истражују литературу о самом Београду, а често предлоге добијају и од својих пријатења и пратилаца.

„Највећи део времена се проведе у самом истраживању. Доста прича добијамо од људи, али увек морамо да седнемо и истражимо, што одузима највише времена, а клипови се после брзо ураде“, додаје гост Београдске хронике.

У просеку, за клип од једног минута потребно је најмање три сата рада.

Приче бирају не само да би удовољили укусу пратилаца, већ да буде изузетна као да смо видели плаву краву.

„Неке приче можда и немају и неће имати велики број прегледа, али то нас неће зауставити да урадимо оно што желимо, то јест да представимо Београд и Србију“, наглашава познати тиктокер.

Открива да од овога немају никакву материјалну корист и све раде из чисте љубави, али имају, како каже, нешто што не може да се купи, а то је емотивна подршка од родитеља, од породице, пријатеља и пратилаца.

„Последња два месеца смо добили три милиона прегледа за четрдесетак клипова и доста подршке смо добили у коментарима, а сваки коментар нам даje наду да радимо нешто како треба“, наводи Душан Вељовић.

Намера им је да за сваки дан у години сниме по једну причу.

„Србија је неиспричана бајка и што је више прича чујете, то је више волите“, закључује Душан.

петак, 11. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи