Читај ми!

Женско тело и трендови - некада „као даска", данас као пешчани сат

Данаја Меркер објавила је занимљиву поруку о убрзаном мењању трендова када је пожељан изглед тела жене у питању.

У недавној објави на Инстаграму, Данаја Меркер, заговорница идеје да треба волети своје тело, какво год оно било, поделила је видео који упоређује идеале лепоте из 90-их година прошлог века, са трендовима тела из текуће 2022. године.

Меркерова је наравно користила филтере да промени свој изглед, издужујући своје тело како би добила фантастичан изглед који је био популаран у медијима 90-их.

Такође је користила још један филтер да своје тело претвори у закривљено тело са израженим облинама и јако танким струком, како би показала шта одражавају данашњи стандарди.

„Деведесетих година, жене су подстицане да буду што мршавије. Сада је све у облинама", написала је и додала: „Данас можете на пример чак купити оловке за пеге. То је тренд. А протеклих година, жене су се на све начине трудиле да их крију".

„Могла бих да наставим даље. Могла бих да набројим хиљаду ствари које претварају женско тело у ствар модног тренда. То доводи то тога да жене желе да се мењају, да се побољшају, покажу се...", написала је.

Меркерова је изјавила да, иако жене могу да учествују у трендовима и да мењају свој изглед шминком и одећом како би се осећале сигурније и у складу са актуелним критеријумима, важно је да жене не везују своју вредност са својом способношћу „да отелотворе оно што је популарно".

Она је уверила своје пратиоце да њена објава није имала за циљ да осрамоти некога, већ да ју је написала да „нагласи да нам време толико тога говори о томе колико умемо да грешимо.

„Будите опрезни са мишљу, пажљиви са својим срцем, зато што ће трендови везани за тело доћи и отићи. Али, љубав према сопственом телу не мора да прође, свака жена заслужује љубав која траје много дуже од само једне сезоне", поручила је.

Њена моћна порука брзо је наишла на велики број коментара подршке.

петак, 11. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи