Читај ми!

Од бурме на шаргарепи до монопола под тепихом – о чему је заправо реч

Није неуобичајено изгубити нешто – природно је да се различите ствари губе или негде забораве. Али, некада се деси да се изненада појаве. Интернет група „Прошло је довољно времена" објављује мистериозна открића.

Онлајн заједница „Прошло је довољно времена" није највећа тог типа, али њених 30.000 чланова стално показује и дели са светом неочекивана открића. Од једноставних, али занимљивих ствари попут старих новина до мистериознијих открића, као што је привезак стар 227 година.

Чланови увек имају нешто ново за показивање, а међу објавама место су се нашли и порука у боци, огроман подијум за монопол, давно изгубљена бурма…

Једна од објава показује привезак који потиче, судећи по гравири, из 1794. године. 

Други корисник је поделио информацију о томе, како су родитељи његове супруге, решили да реновирају под, и том приликом пронашли огроман плато за играње „монопола". 

Фотографија на којој се види бурма на шаргарепи говори о томе како је једна госпођа исту пронашла у башти и то након више од деценије.

Занимљива је и фотографија улазница за концерт „Лед цепелина" из 1975. године, уз коментар да их је власник касно нашао. 

Један члан групе поделио је цртеж робота, који је пронашао у књизи из 1918. године. Иако је приказ старији од века – делује приближно као данашњи роботи. 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 11. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи