Читај ми!

Ајфелова кула „порасла” шест метара

Ајфелова кула је „порасла” шест метара пошто што је нова дигитална радио-антена причвршћена на врх најпознатијег париског споменика.

Торањ, који је саградио Гистав Ајфел крајем 19. века, сада мери 330 метара након што је дигитална аудио антена хеликоптером подигнута и постављена на сам врх.

Током изградње, Ајфелова кула је надмашила споменик Вашингтону и постала највиша грађевина на свету коју је направио човек, и ту титулу је држала четири деценије све док Крајслер зграда у Њујорку није подигнута 1929. године.

Кула од кованог гвожђа је међу најпосећенијим туристичким местима на свету, према подацима сајта Трипадвајсер.

Међутим, овај споменик се већ више од 100 година користи као радио и телевизијски предајник, при чему се висина његовог врха мењала више пута како су мењане застареле антене.

Операција постављања нове антене из хеликоптера трајала је мање од 10 минута, што су забележиле и телевизијске камере.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 11. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи