Читај ми!

Зашто је вила у Калифорнији, која вреди пола милијарде, продата за много мање долара

Грандиозна вила у САД, са 21 спаваћом собом и гаражом за 30 аутомобила продата је тек за делић суме од 500 милиона долара, што је била тражена цена.

Имовина носи заправо низ проблема, јер је била укључена у правне битке и бројне стечајне поступке. Здање у Лос Анђелесу, у Калифорнији, коју су продавци назвали „најскупљом резиденцијом у Америци", продата је за 126 милиона долара, што је само делић првобитне тражене цене од 500 милиона долара.

Вила, која је описана као „двоструко већа од Беле куће", продата је у четвртак током стечајне аукције. Имовина је исмевана али и хваљена.

Иако су агенти за некретнине тврдили да је у питању „јединствени дом", било је и коментара о томе како је реч о некретнини која је „најнепожељнија могућа".

Њујорк пост је писао да је имање најновији пример неуспелог покушаја изградње „мега-виле" у Лос Анђелесу.

Након што је првобитно тражено пола милијарде долара, имовина је била понуђена за 295 милиона долара, али је на крају продата за 141 милион долара, што је сума која укључује провизије и накнаде. Нето цена је 126 милиона.

Агенти за некретнине назвали су резиденцију „Јединствена", тврдећи да кућа ове величине никада више неће бити изграђена у граду.

Зграда на врху брда површине око 30.000 квадратних метара грађена је током последње деценије. Кућа има поглед на град, планине као и на океан.

Има 21 спаваћу собу, 42 купатила, седам полу-купатила, простор за ноћни клуб, стазу за трчање, биоскоп за 40 особа, бар, салон за пушење, простор који се назива „Филантропски павиљон", гаражу у којој може да стане више од 30 аутомобила, укључујући два подијума за излагање возила, вински подрум капацитета 10.000 боца, и пет базена и „водених објеката", као што је приватни базен за кориснике главне спаваће собе. Куглана је такође део комплекса.

Комплекс са собом носи низ проблема, будући да је била укључена у низ правних битака и стечајних поступака, наводи Гардијан.

Некретнини недостаје употребна дозвола, што значи да још није одобрено за усељење, а изградња још није завршена, што је вероватно довело до ниске продајне цене.

Према Лос Анђелес Тајмсу, судски вештак је проценио да је овом стамбеном комплексу потребно најмање 10 милиона долара да би се решили проблеми као што су напукли мермер и цурење воде.

У оквиру стечајног поступка, идентитет купца имовине мора бити откривен, али адвокат из Лос Анђелеса Бајрон Молдо рекао је за Гардијан да је вилу могла да купи нека корпорација или предузеће у покушају да сакрије правог купца од јавности.

Такође, судска евиденција о стечају показује да је дуг на имовини 191 милион долара, пренео је Тајмс.

„Консијерж окшнс" је спровела онлајн продају. Представник те аукцијске куће Чед Роферс, рекао је да је у доба пандемије порасла потражња за великим имањима, док су, међу богатијом клијентелом, раније били највише тражени луксузни станови у градским језгрима.

субота, 12. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи