Читај ми!

Многи на друштвеним мрежама зарађују, један младић је добио новац јер их је избегавао

Лорна Голдстрeнд Клефсас је 2016. године изазвала свог 12-годишњег сина Сиверта да се клони друштвених мрежа док не напуни 18 година. Као награду му је обећала новац за његов осамнаести рођендан. Сиверт је успео, и 19. фебруара 2022. преузео заслужену суму.

Лорна је била инспирисана изазовом који је чула на радију под називом 16 за 16, где је мајка дала својој ћерки 1.600 долара када је напунила 16 година, пошто се клонила друштвених мрежа. Лорна је одлучила да повећа услов за још две године и још 200 долара.

Сиверт је рекао да није било тешко живети без друштвених мрежа, и да о томе није много размишљао током протеклих шест година.

Као 12-годишњак, Сиверт је рекао да ионако не користи много друштвене мреже. Једина апликација коју је имао пре опкладе била је Снепчет – коју је избрисао дан након што ју је испробао.

„Не бих рекао да је икада постојао тренутак када сам мислио да ћу се сломити. Како је време пролазило, то је више била ствар поноса", рекао је.

Пријатељи су га обавештавали о најновијим информацијама или трендовима.

Лорна је рекла да никада није морала да проверава да ли њен син ипак има скривене преузете апликација.

Сиверт је, с друге стране, додао да му је избегавање друштвених мрежа омогућило да се фокусира на учење и спорт.

Сада богатији за 1.800 долара, Сиверт је рекао за cnn.com да није размишљао о томе шта да за тај новац купи. Када је имао 12 година, шалио се да ће добити кућу, али сада ће то вероватно бити нешто за његову собу у студентском дому на Универзитету Нордвестерн Сент Пол.

Ипак, пошто је уговорено време протекло, сада је решио да отвори профил на Инстаграму.

Након Сивертовог успеха, Лорна је, иронично, отишла на Фејсбук да подели успех необичног изазова који је задала свом детету. Рекла је да је то убедљиво „најбоље потрошен новац".

„Чини ми се да су и други родитељи заинтересовани да то испробају. Нисам против друштвених медија, али сам за њихову здраву употребу. Ради се о томе да не дозволите себи да будете оптерећени, или зависни од тога, или да будете погођени стварима које људи објављују", рекла је Лорна.

Додала је да мисли да њен син сада има „другачију перспективу" на друштвеним мрежама него што би имао са 12 година.

Сиверт је најмлађе од четворо деце, а све његове три старије сестре су користиле друштвене мреже док су одрастале. Лорна је рекла да је понекад осећала да су њене ћерке „превише заокупљене" својим апликацијама.

субота, 12. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи