Читај ми!

Како ће светски преварант до жртава и милиона, када му је укинут приступ апликацијама за упознавање

Преваранту по чијој животној причи је снимљен Нетфликсов документарни филм The Tinder Swindler, изречена је забрана приступа апликацији за упознавање.

Филм о Шимону Хајуту познатијем као Тиндер Швиндлер, емитован је другог фебруара и обрађује тему превара жена од којих је главни „јунак" присвојио милионе фунти.

Провео је године путујући по свету бежећи од власти, тражен због низа злочина, укључујући фалсификовање и крађу.

Али он више неће обмањивати жене на Тиндеру, пошто је компанија потврдила за Варајети, да му је забрањен приступ апликацији.

У саопштењу компаније је наведено: „Спровели смо интерне истраге и можемо да потврдимо да Шимон Хајут више није активан на Тиндеру ни под једним од својих надимака".

Преварант је провео две године у финском затвору због преваре неколико жена, а након пуштања на слободу 2017. вратио се у Израел, одакле је убрзо побегао да би избегао хапшење.

Хајут је на крају ухваћен због коришћења лажног пасоша у Грчкој 2019.

Изручен је Израелу и осуђен на 15 месеци затвора због крађе, преваре и фалсификовања докумената - све оптужбе из 2011. године.

Касније је пуштен након пет месеци због доброг понашања.

Документарац прати Сесили, норвешку студенткињу која живи у Лондону, и која се нашла у бурној романси са Хајутом - наводним милијардером и самопроглашеним „Принцем од дијаманата".

Како је њихова веза напредовала, ствари су се окренуле нагоре, а на крају је открила да он није онај за кога се представља, и удружила је снаге са другим жртвама како би га привела правди.

субота, 12. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи