Читај ми!

Јахта свих јахти – тениски терен на палуби, а може да носи и друге јахте

Полупотопива јахта дуга 146 метара напустила је бродоградилиште „Кармарине“ у Турској након трогодишњег преуређивања и модификовања.

Неуобичајени брод започео је свој радни век 1982. године као брод за транспорт других бродова и јахти. "Super Servant 3" направио је јапански бродоградитељ „Ошима шипбилдинг“.

Преуређени брод је сада преименован у ОК, који је осмислио награђивани дизајнер Тимур Бозка.

„Визија је била да се створи концепт пловећег острва које може да носи многе играчке, попут авиона или друге суперјахте, без нарушавања контура претходне верзије брода“, рекао је Бозка.

Нови дизајн предвиђа отворену палубу од 3.000 метара квадратних са прегршт простора за различита возила или летелице, па чак и 46 метара дугачку суперјахту.

Рампа омогућава возилима да се попну директно на палубу, док друга пловила могу да уплове у њу захваљујући палуби која по потреби може да се потопи.

Јахта над јахтама такође има и кран носивости 40 тона за разне намене.

Неке од додатних занимљивости су и унутрашњи базен окружен прозорима, биоскоп на отвореном, врт и четири велика акваријума. Потпуно рашчишћена палуба може да послужи и као тениски терен на отвореном мору.

У удобним кабинама може да се смести и до 20 гостију. „Максимална удобност“ био је један од приоритета током редизајнирања брода, истиче Бозка.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 12. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи